تحولات منطقه

رئیس صندوق رفاه دانشجویان از تلاش ها برای افزایش کیفیت و تنوع در تغذیه دانشجویی خبر داد و گفت: اگر دانشگاه‌ها زیرساخت لازم را داشته باشند از ابتدای مهر، چند نوع غذای بهتر ارائه می‌شود و دانشجویان ۲۰ درصد مبلغ آن را پرداخت می‌کنند.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان؛ غذای دانشجویی متنوع تر و باکیفیت تر می‌شود/ اصرار داریم هیچ دانشجویی گرسنه نماند
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

وزارت علوم در سال تحصیلی ۱۴۰۲- ۱۴۰۱میزان ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در بودجه عمومی و هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان نیز در تبصره ۱۴ برای تغذیه دانشجویی تخصیص داده و ۷۰۰ میلیارد تومان بودجه دیگر از سمت سازمان برنامه و بودجه اعتبارات تغذیه ای به سه هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان رسید. این گفته علی خطیبی، معاون اداری، مالی و منابع این وزارتخانه است.

وی همچنین بارها در مورد ضرورت تغییر مدل اداره مالی دانشگاه‌ها و شیوه نوینی برای تامین تغذیه دانشجویی هم صحبت کرده است. معاون اداری، مالی و منابع وزارت علوم در این مورد در گفت‌وگویی اظهار داشت: «رئیس‌جمهور در ابلاغیه‌ای تاکید کرده است درخصوص بحث تغذیه روی مدل‌های جدیدی فکر کنیم. درمورد اداره این مباحث مدل‌های جدید تامین هزینه فکر کنیم. ما در تلاش هستیم مدلی را پیشنهاد دهیم تا دغدغه فکری مدل تامین هزینه و خوابگاه‌ها را حل کنیم و رییس دانشگاه ما فرصت پرداختن به مقوله‌های پژوهشی و فرهنگی را داشته باشد. درحال‌حاضر قیمت دانشجویی تغذیه ۶ هزار تومان و تنها معادل پول نوشابه‌ای است که همراه غذا می‌دهیم. برای تغذیه به‌خوبی تصمیم‌گیری نشده است؛ هرچند درحال‌حاضر برخی از دانشگاه‌ها با این ۶ هزار تومان هم مشکل دارند.»

۹۰ درصد اعتبارات صندوق رفاه دانشجویان صرف پرداخت وام می‌شود

مسعود گنجی در مورد قیمت غذای دانشجویان از ابتدای سال تحصیلی ۱۴۰۲ اظهار داشت: چند طرح را بررسی کرده‌ایم یکی از این طرح‌ها تبدیل پول غذا به شکلی از اعتبار است که در اختیار دانشجو قرار گیرد و خود دانشجو بتواند خود در مورد آن تصمیم بگیرد.

وی ادامه داد: اما به عنوان صندوق رفاه دانشجویان، به دنبال افزایش آرامش و رفاه دانشجویان هستیم. یکی از مسایل و مشکلات دانشجویان در مورد تغذیه دانشجویی قیمت غذا نیست؛ بلکه نامناسب بودن کیفیت غذا است. وقتی قیمت غذا پایین باشد، کیفیت آن هم پایین است ولی ما می‌خواهیم هر نوع غذایی که دانشگاه خواست بتواند تهیه کند و درصد کمی از آن را پرداخت کند.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم تاکید کرد: این صندوق به دانشگاه‌ها اعلام کرده که بررسی کنند اگر کیفیت غذاها افزایش یابد، قیمت باید چقدر بیشتر شود. همچنین از آن ها خواسته در مورد طبخ چند نوع غذا با کیفیت‌های مختلف بررسی و نتیجه را اعلام کنند تا در مورد این موضوع تصمیم بگیریم و اگر دانشگاه‌ها زیرساخت لازم را برای اجرا داشته باشند از اول مهر ۱۴۰۲ اجرا می‌کنیم. نظر ما این است که چند نوع غذای باکیفیت طبخ و با قیمت‌های مختلف ارائه شود و دانشجویان بر اساس بودجه و سلیقه خود هر کدام را خواستند، تهیه کند. همچنین سهم دانشجو تا ۲۰ درصد از قیمت تمام‌شده غذا باشد.

البته باید زیرساخت‌های همه دانشگاه‌ها فراهم باشد، اگر همه دانشگاه‌ها بدون استثنا زیرساخت لازم را داشته باشند این روش را اعمال خواهیم کرد. اگر هم زیرساخت‌ها وجود نداشته باشد یک مبلغی را به شکل میانگین برای کل کشور تعیین و اعلام می‌کنیم؛ ولی از سال آینده به شکل پخت چندنوع غذا و باکیفیت خواهد بود که دانشجو درصدی از مبلغ تمام‌شده را بپردازد تا باعث شود دانشجویان با هزینه کمتر، غذای بهتری بخورند.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان در مورد وضعیت خوابگاه‌ها در آستانه فرارسیدن سال تحصیلی جدید گفت: در ابتدای دولت سیزدهم ۱۸۶ هزار نفر ظرفیت برای خوابگاه مجردی داشتیم که اکنون به ۲۲۲ هزار نفر رسیده و ۳۶ هزار واحد اضافه کردیم. همچنین قصد داریم تا پایان دولت سیزدهم به ۳۰۰ هزار واحد برسیم که شامل ۵۰ درصد دانشجویان روزانه دانشگاه‌ها (۶۰۰ هزار نفر) است که برای سکونت در خوابگاه اقدام می‌کنند. بر این اساس قصد داریم ۷۸ هزار نفر ظرفیت جدید ایجاد کنیم. تا وقتی این ظرفیت ایجاد نشده است، این نیاز را با خوابگاه‌های استیجاری و خودگردان و برخی وقف‌های کوتاه‌مدت خیرین تامین می‌کنیم.

گنجی ادامه داد: در مورد توسعه خوابگاه‌های دختران بیشتر حساس هستیم؛ زیرا می‌دانیم اگر همه دانشگاه‌ها خوابگاه داشته باشند، داوطلب دختر دانشگاه هر رشته‌ای را بخواهد می‌تواند انتخاب کند. به همین دلیل قصد داریم مشکل خوابگاه دختران را به هر شکلی حل کنیم.

در مجموع برای اولین مهر ۱۴۰۲، ۲۲۲ هزار نفر خوابگاه مجردی ملکی، ۳۶ هزار نفر هم خوابگاه خودگردان مجردی داریم که دانشگاه‌ها محل را اجاره کرده‌اند و صندوق رفاه مبلغ ودیعه را پرداخت می‌کند.

پرداخت غذای دانشجویان بی‌بضاعت از محل صندوق خیریه رفاه دانشجویان

وی با اعلام خبر تشکیل صندوق خیریه رفاه دانشجویان گفت: منابع این صندوق از سه محل؛ سرمایه‌گذاری صندوق رفاه، بودجه صندوق و کمک خیرین تامین شده است. از روسای دانشگاه‌ها و معاونان دانشجویی خواسته‌ایم اگر دانشجویی از نظر مالی مشکل دارد به ما معرفی کنند تا از محل صندوق خیریه، حتی هزینه غذای دانشجویی وی را با شارژ کارت دانشجویی پرداخت کنیم. دانشجویان و هم‌کلاسی‌های آن ها هم می‌توانند با مراجعه با معاونت دانشجویی از خدمات این صندوق بهره‌مند شوند. سال گذشته همه درخواست‌ها را برای این مورد پرداخت کردیم و اصرار داریم هیچ دانشجویی گرسنه نماند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.